Kategoriler

Hint Yağı

Hint Yağı

Özellikleri Ve Kullanım Alanları:

  • Büyük tropik bir bitkiden elde edilen kötü tada sahip bir ekstrakttır.
  • Uzun yıllar boyunca bağırsak sistemini rahatlatmak amacıyla kullanılmıştır (müshil).
  • Günümüzde ise; plastik, tekstil, boya, kozmetik, mürekkep sanayiinde ve endüstriyel yapıştırıcılarda kullanılmaktadır.
  • Ruj üretiminde, rujun kolay sürülmesi, mumsu bir yapıya sahip olması ve tüp içerisinde dağılmasını önlemek amacıyla hint yağı ve bal mumu kullanılmaktadır.
  • Hint yağı, yoğun kostik çözeltisiyle kolayca sabunlaşır. Hint yağından yapılan sabunlar suda kolayca erir ancak köpüğü azdır. Bu nedenle hint yağına risinoleik asit katılarak bol köpüklü sabun üretilebilir.
  • Hint yağından üretilen sabunlar şeffaf olduğu için, şeffaf sabunların ve traş sabunlarının üretiminde hint yağından yararlanılır.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website